четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Правете повече секс, за да имате по-здрава ерекция


Според финландско проучване мъжете, които не използват ерекцията си, я губят. 

При мъжете на възраст, които правят секс поне веднъж седмично, рискът да развият еректилна дисфункция е с 50% по малък в сравнение с тези които правят секс доста по-рядко. Но мъжете, които правят секс веднъж седмично, не бива да бързат да се радват. По- честото практикуване на секс намалява още повече риска от еректилна дисфункция. При мъжете, които правят секс най-малко три пъти седмично вероятността от проблеми с ерекцията е 25% по-малка отколкото при тези, които практикуват секс по-рядко от веднъж седмично.

 Редовната сексуална активност съхранява потентността по същия начин както физическите упражнения поддържат функционалността на тялото. Откритието идва от въпросник изпратен до финландски мъж на възраст между 55 и 75 години. В изследването са включени 989 мъж които не са страдали от еректилна дисфункция в началото на проучването. Пет години по-късно участниците са попълнили втора анкета. 


Очевидно е, че мъжете с еректилна дисфункция правят по-рядко секс в сравнение е по-потентните мъже, но тъй като в изследването включени мъже които не са имали такива проблеми началото на програмата, то резултатите сочат, че по-честият секс предпазва от проблеми с ерекцията. Средната възраст на мъжете взели участие в проучването е 59 години. Четирима от всеки пет мъже били женени или живеели на семейни начала. Повече от половината били с наднормено тегло и почти половината страдали от поне едно хронично заболяване.

Установено е, че при тези мъже практикуването на секс по-рядко от веднъж седмично увеличава риска от еректилна дисфункция, докато сексът поне три пъти в седмицата  значително понижава този риск.

Проучването установява и друг интересен факт – мъжете, които получават по-малко от 1  сутрешна ерекция в седмицата са 2 пъти и половина по-склонни да получат еректилна дисфункция от тези които получават 2 или 3 такива ерекции седмично.  В същото време получаването на ерекция всяка сутрин не предпазва от тези проблеми. На участниците в проучването обаче не е са задавани въпроси за мастурбирането, което евентуално може да има същия здравословен ефект като половия акт. 

По тази причина резултатите от това проучване за сега се отнасят само за секс между двама партньори. Изследователите призовават лекарите да насърчават сексуалната активност на своите пациенти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-често срещаните сексуални проблеми при мъжете

Сексуалната дисфункция може да е свързана с липсата на възбуда, невъзможност до достигането на оргазъм и пр. Най-често срещаните пробл...